Atractivitatea nu este determinată de modul în care arătăm, ci mai degrabă de cum ne mişcăm şi de sunetul vocii noastre, arată studiile. Cercetătorii de la Universitatea din Portsmouth, Marea Britanie, au analizat nivelul de atractivitate pe care îl au oamenii în imaginile video, dar şi în fotografii.
„Vechea expresie potrivit căreia «camera nu minte niciodată» s-ar putea să fie greşită. Se porneşte de la premisa că fotografiile pot capta atractivitatea facială în întregime, însă ce vreau eu este să schimb această convingere şi să demonstrez că mişcările feţei şi inflexiunile vocii sunt de asemenea importante", declară medicul Ed Morrison, potrivit „The Daily Mail".
El este de părere că acelaşi chip nu este întotdeauna la fel de atractiv într-o poză ca într-o imagine video. Mai mult, atractivitatea este importantă nu doar în relaţiile sentimentale, ci şi la angajare, în faţa judecătorului şi în orice împrejurare care presupune întâlniri faţă-n faţă.
„Oamenii frumoşi sunt adesea mai bine trataţi şi au mai mult de câştigat în viaţă. Chipul este expresia celor mai explicite semnale - este echivalentul uman al cozii de păun", susţine medicul. El spune că un zâmbet este relativ uşor de interpretat, însă există şi alte mesaje care se transmit şi, prin urmare, doreşte să continue cercetările pe această temă pentru a nu lăsa loc de nicio îndoială.