Bucureşteanul s-a apucat de construit vehiculul pe două roţi, cu o greutate de 5,500 de kilograme, acum doi ani. Răzvan nu a făcut un calcul al banilor investiţi, dar crede că valoarea bicicletei lui ajunge la 8.000 de euro.
Cadrul, jenţile, butucii şi majoritatea pieselor achiziţionate de Răzvan sunt fabricate din carbon şi aluminiu, cele mai uşoare metale pentru un astfel de vehicul.
„Ştiu că cea mai uşoară bicicletă din Europa este a unui neamţ. Nemţii sunt <
„Cocoş”, aşa cum îl alintă prietenii, a avut prima bicicletă încă din clasa a IV-a, un Pegas. Nu este un profesionist al bicicletei, dar a devenit expert în asamblarea pieselor şi întreţinerea vehiculelor.
La concursurile de amatori participă cu bicicleta de munte (MTB), care are 7,500 kilograme. „Anul acesta am pedalat la concursurile de la Mediaş, Tuşnad, Sfântu Gheorghe, Azuga”, aminteşte Cocoş.
Până acum, în competiţii, a câştigat de trei ori locul 9, de două ori locul 6 şi o singură dată locul7. „Acum, a devenit frustrant să nu fiu pe podium, pentru că vreau să câştig”, povesteşte Răzvan.
În privinţa vitezei, proprietarul spune că a atins şi 50 de kilometri pe oră, pe drum drept. „Ca să ajungi la performanţă, trebuie să ai o bicicletă ceva mai rigidă”, explică ciclistul.
De 11 ani meştereşte în atelier
Pasiunea pentru bicilete a devenit meserie pentru Răzvan. „Lucrez de 11 ani ca mecanic”, spune el. Dacă aveţi probleme cu vehiculul pe două roţi, îl găsiţi pe Răzvan la atelierul din Pantelimon 94. Meştereşte aici la biciclete din 2000.
„Vara am şi 40 de clienţi pe zi, în funcţie de problemele pe care le au ci