* în şcoli, activitatea cu elevii s-a derulat până la ora 12.00 pentru ca elevii să nu fie afectaţi de protest
* în schimb, funcţionarii publici din Finanţele locale au ales să nu oprească, totuşi, activitatea * apelul confederaţiilor sindicale nu şi-a găsit ecou nici în rândul personalului sanitar din Brăila
Cele cinci confederaţii sindicale din România au făcut apel pentru întreruperea voluntară a activităţii de către toţi angajaţii, între orele 12.00 şi 16.00, în ziua în care se desfăşoară şedinţa de Guvern. Ca urmare, şi în Brăila au fost bugetari care au întrerupt voluntar lucrul. Situaţia s-a înregistrat însă numai în sistemul de învăţământ, ceilalţi angajaţi la stat tratând cu indiferenţă apelul liderilor de sindicat.
"În şcoli, situaţia a fost ceva mai delicată, pentru că nu puteam să afectăm copiii. Am profitat de faptul că preşcolarii şi şcolarii mici sunt în vacanţă şi am chemat toţi elevii dimineaţa la şcoală. Au fost micşorate pauzele şi orele s-au terminat la 12.00. Astfel că întreruperea voluntară a lucrului pentru cadrele didactice aflate în activitate nu a afectat elevii", a explicat Valeriu Partene, preşedintele Sindicatului Învăţământ Brăila.
Cadrele didactice brăilene au aderat la măsurile propuse de sindicate cu mai mult entuziasm şi pentru că au aflat de decizia Curţii Constituţionale de a declara neconstituţională asumarea răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei.
Liderii sindicali consideră că întreruperea voluntară a lucrului în fiecare miercuri, când se presupune că este şedinţa de Guvern, este singura formă de protest care le-a mai rămas pentru a-şi demonstra dezacordul faţă de modul defectuos în care gestionează actualul premier activitatea.
Miercuri fără proteste la Finanţe
În schimb, funcţionarii publici din Finanţele locale au ales să nu oprească, totuşi, activitatea. "În adresa ven