Într-o vreme în care inclusiv faptul de a gândi ceva împotriva regimului era considerat un acte de înaltă trădare, iar adunarea în grupuri mai mari de cinci persoane o ameninţare la siguranţa naţională, Adrian Păunescu a reuşit să strângă zeci de mii de oameni pe stadioane.
Pe 16 iulie 1983, maestrul a reuşit, împreună cu al său cenaclu Flacăra să strângă peste 50.000 de oameni pe stadionul Dunărea din Galaţi. Căţăraţi pe unde se putea, prin pomi, înghesuiţi unul în altul, supravegheaţi de Securitate, oamenii au cântat până târziu în noapte cântecele subversive.
Citeşte şi:
Fanii lui Adrian Păunescu plâng neîncetat de la aflarea veştii morţii poetului
Adrian Păunescu a recitat prima oară „La adio!“, la Braşov, la 1 ianuarie 1983 / VIDEO
Citeşte primele versuri în memoria lui Adrian Păunescu. Lasă şi tu un mesaj!
VIDEO „Dincolo de fariseismul şi ignoranţa unora, poetul Păunescu rămâne o coloană importantă şi definitivă a liricii româneşti”
Din 1973 (prima oară) până în 1985 (ultima oară) au avut loc 1.615 spectacole de muzică și poezie.
Iaşi: Păunescu a făcut ultimul număr din „Flacăra" de pe patul de spital
Vasile Şeicaru: Datorită lui Adrian Păunescu am devenit ceea ce sunt azi: cântăreţul de folk
Cenaclul Flacăra a fost un fenomen cultural din anii 1970 și prima parte a anilor 1980 condus de poetul Adrian Păunescu. De la poezia compusă de însuși Adrian Păunescu (uneori și instant, pe scenă) și până la versurile recitate din poeziile poeților consacrați, de la muzica timid îngânată de debutanți anonimi, care urcau pentru prima dată pe scenă și până la unele piese deja cunoscute a unor formații sau grupuri muzicale și a unor soliști deja afirmați, Cenaclul Flacăra a delectat publicul cu muzică începând de la melodii populare și până la muzică clasică, folk și rock.
Ascultă aici ultima intervenție în di