După focarul de la Bihor, unde 138 de persoane s-au îmbolnăvit cu trichineloză, specialiştii din cadrul Ministerului Sănătăţii atrag atenţia populaţiei să nu consume carne de porc neexaminată trichineloscopic şi să evite achiziţionarea acesteia din alte locuri decât magazine specializate. De asemenea, spun specialiştii, este necesară o atenţie mărită la consumul de carne de porc insuficient prelucrată termic, deoarece procedeele de sărare, afumare sau uscare a cărnii nu distrug larvele.
Majoritatea infecţiilor cu trichineloză nu prezintă simptome clare, însă complicaţiile bolii pot duce şi la deces. Gradul ei de severitate depinde de cantitatea de carne ingerată, precum şi de rezistenţa organsimului. Printre simptomele bolii se numără tulburările digestive (dureri abdominale, diaree, greaţă, vărsături), care apar în maxim două zile de la consumul de carne infestată, febră, inflamaţia feţei, însoţită de conjunctivită şi dureri musculare. Boala nu este contagioasă. După focarul de la Bihor, unde 138 de persoane s-au îmbolnăvit cu trichineloză, specialiştii din cadrul Ministerului Sănătăţii atrag atenţia populaţiei să nu consume carne de porc neexaminată trichineloscopic şi să evite achiziţionarea acesteia din alte locuri decât magazine specializate. De asemenea, spun specialiştii, este necesară o atenţie mărită la consumul de carne de porc insuficient prelucrată termic, deoarece procedeele de sărare, afumare sau uscare a cărnii nu distrug larvele.
Majoritatea infecţiilor cu trichineloză nu prezintă simptome clare, însă complicaţiile bolii pot duce şi la deces. Gradul ei de severitate depinde de cantitatea de carne ingerată, precum şi de rezistenţa organsimului. Printre simptomele bolii se numără tulburările digestive (dureri abdominale, diaree, greaţă, vărsături), care apar în maxim două zile de la consumul de carne infestată, febră, inflamaţia feţei, îns