Parcul dendrologic din oraşul Simeria reprezintă cadrul perfect pentru o plimbare „exotică”. Rezervaţia peisagistică ce se întinde pe aproximativ 70 de hectare vă aşteaptă cu o colecţie impresionantă de plante lemnoase, exotice şi indigene.
CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!
Originalitatea peisajelor se concretizează atât în lacuri şi izvoare, cât şi în poieni şi alei şerpuitoare. Împărţite în 50 de parcele, speciile rare de răşinoase, bambuşi şi nu numai sunt o adevărată delectare pentru ochiul uman. Intrarea în Arboretumul din Simeria este marcată de solemnitatea unor stejari piramidali. Cele două puncte de acces, simetric dispuse, sunt delimitate de un imens covor de ienupăr. În plus, în această perioadă a anului, contrastul de lumini şi umbre, precum şi combinaţiile armonioase de culori şi nuanţe reprezintă un adevărat joc tomnatic. Fie că veţi alege pante mai abrupte sau mai domoale, paradisul vegetal al Arboretumului va rămâne unic.
Mii de vizitatori anual
Zona lacurilor, spre exemplu, dezvăluie minunate oglinzi în care se odihnesc nuferii albi şi roşii. De jur împrejur se află arbori şi arbuşti, exotici şi autohtoni, foioşi şi răşinoşi, motiv pentru care aria respectivă este cea mai căutată din întreg parcul. Dacă sunteţi un vizitator curios, cu siguranţă trecerea de la locurile însorite spre colţurile umbrite vă va trezi interesul. „Anual, ne trec pragul aproximativ 7.000 de vizitatori. În trecut, numărul acestora era chiar dublu”, a declarat Corina Coandă, reprezentant al rezervaţiei.
Simfonia magnoliilor
Nu uitaţi că parcul însumează peste 2.000 de specii de plante din diferite zone ale lumii, printre care 10 specii de magnolii. „Simfonia magnoliilor”, perioada lor de înflorire, poate fi „ascultată” însă numai în perioada martie-iulie. Vârsta înaintată a unor exemplare, precum şi dimensiunile lor excepţion