O călătorie de o zi prin Bucureştiul de astăzi poate fi o bună ocazie de relaxare. Mai ales când, pe lângă obiectivele turistice, voiajul presupune şi popasuri culinare la renumite restaurante. Este propunerea pe care o face bucureştenilor gurmanzi Asociaţia de Turism a Municipiului Bucureşti, începând cu 1 decembrie. Practic, fiecare fel de mâncare al unei mese se va savura în câte un restaurant cu specific diferit. Turiştii vor mânca astfel din trei bucătăriii diferite şi se vor distra alături de prietenii lor din călătoria gastronomică.
BUON APPETITO!
La sfârşitul lunii octombrie s-a organizat de probă un astfel de turneu al restaurantelor. Au participat ziarişti şi angajaţi ai agenţiilor de turism care doresc să intre în acest proiect. Printre invitaţi s-a aflat şi Alteţa Sa, Prinţesa Lia. Primul popas gastronomic a fost la restaurantul Memories, un loc în care bucătăria italienească este înnobilată de prospeţimea produselor. Deşi am intrat pentru prima dată în acest restaurant, am avut senzaţia plăcută că o cină romantică, o întâlnire de afaceri, un prânz între prieteni pot deveni aici memorabile. Am fost întâmpinaţi de bucătarul Viorel Florea care a pregătit aperitivul acestui turneu. Tradiţionalele bruschete cu ardei copt, rulourile cu rucola, minitartele cu legume la cuptor, salata de rucola, minifrigăruile cu cherry şi mozarella, minitartele cu creveţi şi alte delicatese italiene ne-au încântat simţurile.
ARMONIA GUSTURILOR
Savorile asiatice au venit din restaurantul Asia, unde s-a mâncat felul principal. Primirea a fost foarte plăcută. Patroana, Iuliana Marciuc, ne-a aşteptat cu câte un suvenir culinar specific Chinei. Preparatele au fost cu adevărat delicioase: pui cu bambus şi ciuperci, carne de vită cu ceapă, salată de fructe de mare etc. "Din meniul restaurantului nostru am ales pentru astzi câte ceva. Am om