Atunci cand devii parinte pentru prima data o sa ramai socat de cat de multe persoane se apuca sa te sfatuiasca in legatura cu modul in care trebuie sa-ti cresti copilul. Chiar daca se va intampla asta si vei citi sute de carti despre ingrijirea bebelusului, nu vei fi niciodata as in cresterea micutului doar din teorie. Si cam ce este de facut cand micutul tau nu doarme noaptea? Afla in continuare.
Este cunoscut faptul ca pana la o anumita varsta copiii nu au capacitatea fizica de a dormi noaptea, deoarece au nevoie sa bea lapte la fiecare cateva ore. Daca incerci sa faci un bebelus sa doarma toata noaptea, poti sa ii creezi probleme de sanatate, amintete eHow.
In primul rand, trebuie sa ai asteptari realiste de la micutul tau. Multi doctori spun ca de la patru luni bebelusi sunt capabili sa doarma toata noaptea fara sa manance, dar "toata noaptea" inseamna cinci-sase ore de somn neintrerupt. In cazul in care te simti foarte adormita, incearca sa mergi la culcare exact atunci cand adoarme si copilul tau. Altfel, nu o sa reusesti sa te odihnesti.
Hraneste bebelusul exact inainte de a-l baga la somn, pentru ca acestia sunt biologic programati sa adoarma dupa ce mananca.
Bebelusii invata si cand dorm
Pune copilul in patut sa doarma inainte de a fi mult prea obosit. Un bebelus foarte obosit va intampina probleme in procesul de a adormi. In momentul in care observi ca bebelusul a cascat, pune-l in patut.
Atunci cand bebelusul se trezeste in miezul noptii, ai grija la modul in care il ridici din patut. Ridica-l usor si mangaie-l, astfel incat sa il faci sa se simta protejat si in siguranta.
Atunci cand devii parinte pentru prima data o sa ramai socat de cat de multe persoane se apuca sa te sfatuiasca in legatura cu modul in care trebuie sa-ti cresti copilul. Chiar daca se va intampla a