Există foarte multe lucruri de care ţinem cont atunci când vine vorba de îngrijirea corporală, însă pro-bleme apar în momentul în care primim informaţii contradictorii. Experţii în domeniul frumuseţii şi îngrijirii au decis să îşi spună părerea în acest sens, pentru a distruge o dată pentru totdeauna miturile care ne înconjoară.
Nu o dată aţi aflat, de la rude sau de la prietene, sfaturi menite să pună capăt problemelor cu care vă confruntaţi în timpul ritualului de îngrijire. Aţi auzit că tenul este mai bine protejat dacă nu dormiţi într-o poziţie în care faţa dumneavoastră atinge perna sau că un gomaj profund vă va scăpa definitiv de coşurile care vă sâcâie. Fiecare persoană are propriile sale idei în această privinţă, însă acestea nu pot fi confirmate decât în urma experienţei (care uneori poate să fie negativă) sau dacă ascultaţi de sfaturile date de experţi. Câţiva medici dermatologi, coafeze cu experienţă, proprietari de saloane de înfrumuseţare şi specialişti în machiaj şi-au unit forţele şi au realizat o listă cu miturile din domeniul frumuseţii.
Mitul nr. 1: Porii pot fi micşoraţi
Dermatologii susţin că, deşi dimensiunea porilor nu poate fi redusă definitiv, există varianta de a utiliza anumite produse cosmetice de curăţare care reduc temporar dimensiunea porilor. Aceste produse acţionează în aşa fel încât elimină impurităţile care se adună în pori şi care cauzează mărirea acestora. Cele mai eficiente cosmetice de acest fel dizolvă impurităţile şi echilibrează producţia de sebum pentru a reduce riscul ca porii să se mai astupe. Singura posibilitate de a ţine sub control dimensiunea porilor este menţinerea unui ten sănătos, pentru că atunci când pielea este sănătoasă, porii par într-adevăr mai mici.
Mitul nr. 2: Epilarea cu laser are efecte permanente
Prin definiţie, epilarea cu laser este un tratament de