Cei mai importanţi oameni de afaceri români au fost prezenţi aseară la Gala Forbes 500. Revista „Forbes România“ a premiat şase dintre miliardarii români care s-au remarcat pe parcursul anului trecut, dar şi în 2010, în peisajul businessului autohton.
În ciuda crizei pe care o traversează economia autohtonă, unii oameni de afaceri români au reuşit să stea în picioare şi chiar să-şi sporească businessul. Gala Forbes 500, organizată aseară la Palatul CEC, a reunit peste 60 dintre cei mai importanţi oameni de afaceri autohtoni prezenţi în clasamentul „Forbes 500 Miliardari", iar revista „Forbes România" a acordat şase premii miliardarilor care s-au remarcat pe parcursul anului trecut, dar şi în 2010, la categoriile „Viziune", „Dinamism", „Inovaţie", „Revoluţionar", „Contra curentului" şi „Inedit".
„Ce mi-aş dori eu? Ca «Forbes 500 Miliardari» să fie «Forbes 22 de milioane de miliardari». Îmi doresc o Românie unde bogăţia să nu fie o ruşine, unde bogaţii, prin comportamentul lor şi prin modul lor de a face afaceri, să câştige respectul concetăţenilor lor, unde din curajul, inteligenţa şi spiritul întreprinzător al unora să beneficieze toţi membrii societăţii. Îmi doresc o Românie în care cei prezenţi în «Forbes 500 Miliardari» să fie exemple de urmat şi idoli la care să aspire tinerii, pentru că a vrea să faci mai mult, mai bine nu este o ruşine, ci baza progresului unei societăţi", a declarat Peter L. Imre, directorul general al Adevărul Holding.
Ideile, esenţa afacerilor
El a adăugat că una dintre misiunile Adevărul Holding este să schimbe o paradigmă greşită a României: „În prezent, agenda politică este
cea care determină agenda publică şi nu invers, aşa cum ar trebui. Dacă Adevărul Holding va reuşi să schimbe acest lucru, iar, peste câţiva ani, agenda publică va determina comportamentul politic, atunci clubul miliardarilor româ