Contabil de profesie, tânărul de 28 de ani se relaxează făcând poze pentru cataloagele educaţionale destinate puştilor de grădiniţă.
Pentru Daniel fotografia înseamna mai mult decât o simplă pasiune. A devenit un hobby cu miez şi stare, tânărul ajungând să realizeze instantanee cu un farmec aparte, ajutat şi de abilitatea de a se infiltra foarte uşor printre oameni. Este o activitate pe care a considerat-o, totodată, şi un fel de terapie prin imagini. „Pasiunea asta s-a dezvoltat destul de recent. Probabil pentru că aveam nevoie să privesc lumea din altă persectivă, cea a aparatului foto, care mi-a oferit această posibilitate“, spune el.
Rezultatele hobby-ului său au fost admirate şi de alţii, care i-au propus să ducă această pasiune la un alt nivel. Acela de a contribui la ilustrarea unor cataloage de prezentare pentru mai multe companii mari. Astfel a început colaborarea cu o firmă care produce piese componente pentru compania aeriană „Airbus“, iar ulterior a fost cooptat să pozeze pentru un catalog educativ adresat copiilor de gradiniţă. A fost doar începutul. „Pentru că îmi place să surprind portrete care emit diverse emoţii, am acceptat să fiu, oficial, fotograf la vreo două nunţi, neoficial la mai multe“, îşi aminteşte Daniel.
Dunărea la Cazane, macro-paradis
Toate aceste evadări din activitatea încordată de economist au avut şi alte rezultate spectaculoase, pentru că în toate excursiile făcute prin ţară Daniel nu se dezlipeşte de aparatul de fotografiat. „Cele mai «fotogenice» zone mi s-au părut Sibiul, Mărginimea Sibiului şi Valea Cernei. Dar mai ales Dunărea la Cazane, această zonă care oferă posibilităţi nebănuite când vine vorba de lumea macro, în care am posbilitatea de a fotografia insecte în diferite ipostaze“, povesteşte Daniel.
Pus în faţa ideii de a improviza, la nivel de imaginaţie, un album foto care să caracteriz