Gălbenuşul de ou, periculos
pentru sănătate
Gălbenuşul de ou este mult mai periculos pentru sănătate decât se bănuia. Un studiu publicat recent de Canadian Journal of Cardiology a demonstrat că gălbenuşul este un adevărat pericol, mai ales pentru persoanele care au colesterolul ridicat sau au suferit preinfarcturi.
În plus, autorii studiului afirmă că oricât ar suna de neverosimil, banalul gălbenuş din ou este un aliment mai nociv chiar şi decât produsele de tip fast-food. Studiul realizat de David Spence, cercetător la Universitatea Western Ontario, David Jenkins, de la St. Michael’s Hospital din Toronto, ambii specialişti în studierea infarctului miocardic, şi de Jean Davignon, un reputat expert în studiul colesterolului, a demonstrat faptul că gălbenuşul de ou conţine între 215-275 de miligrame de colesterol, în funcţie de mărimea oului, în timp ce majoritatea produselor fast-food nu conţin mai mult de 150 de miligrame de colesterol. Cei trei specialişti avertizează că diabeticii care consumă câte un ou pe zi riscă să îşi dubleze şansele de apariţie a unor boli cardiovasculare, spre deosebire de diabeticii care servesc un singur ou pe săptămână. „Albuşul rămâne, în continuare, una dintre cele mai importante surse de proteine de calitate. Nu avem nici un dubiu în legătură cu asta. În schimb, gălbenuşul nu ar trebui consumat sub nici o formă de către persoanele cu predispoziţie genetică spre afecţiuni cardiovasculare“, au explicat autorii studiului. Gălbenuşul de ou, periculos
pentru sănătate
Gălbenuşul de ou este mult mai periculos pentru sănătate decât se bănuia. Un studiu publicat recent de Canadian Journal of Cardiology a demonstrat că gălbenuşul este un adevărat pericol, mai ales pentru persoanele care au colesterolul ridicat sau au suferit preinfarcturi.
În plus, autorii studiului afirmă că oricât ar suna de neverosi