Cântăreţul Vasile Şeicaru a declarat că se bucură că a fost contemporan cu Adrian Păunescu, pentru că a fost omul care i-a modelat tinereţea.
Eu am fost timp de şapte ani la Cenaclul Flacăra, de la debut, în 1978. Propunerea pe care mi-a făcut-o în dimineaţa aceea, la Galaţi, când eu a trebuit să aleg să rămân profesor de educaţie fizică la o şcoală din Galaţi sau să plec cu Flacăra. Am ales să le fac pe amândouă, veneam şi la cenaclu, şi la catedră, a declarat Şeicaru pentru Mediafax.
CITIŢI ŞI:
Adrian Păunescu a vrut să introducă sportul minţii în şcoli: o sfidare la adresa imoralităţi (FOTO)
Adrian Păunescu a recitat prima oară „La adio!“, la Braşov, la 1 ianuarie 1983 / VIDEO
Citeşte primele versuri în memoria lui Adrian Păunescu. Lasă şi tu un mesaj!
Sunt fericit că am fost contemporan cu Adrian Păunescu, pentru că a fost omul care mi-a modelat tinereţea. Eu aveam 20 şi ceva de ani şi am aflat lucruri pe care nu aveam cum să le aflu din altă parte. M-a interesat ce a spus Adrian Păunescu despre lume în general, despre istoria patriei, lucruri pe care nu aveam cum să le aflu decât de la cenaclu. Eu mă refer strict la omul de cultură, care nu are contur uman, ci este o entitate de lumină. Eu mă refer mai puţin la omul Adrian Păunescu, a mai spus muzicianul.
Eu cred că va rămâne în istorie prin modul în care a oglindit o anumită perioadă socială, chiar socio-politică. Eu aşa cred. Pe lângă faptul că a scris poezia asta socială şi o inegalabilă poezie de dragoste, el a ştiut să se lege de lucruri care îl afectau, dar le spunea altfel, din prisma unui om cu minţile acasă, a mai spus Şeicaru.
Mai citiţi şi:
Iaşi: Păunescu a făcut ultimul număr din „Flacăra" de pe patul de spital