Şocaţi de durere după moartea lui Adrian Păunescu, rude, cunoscuţi şi cititori ai poeziilor sale transmit mesaje de rămas bun. Pe străzile Craiovei şi pe uliţele comunei Bârca în care a copilărit, oamenii vorbesc despre dispariţia poetului. Moartea "Marelui bard" de la Bârca este deplânsă de milioane de oameni. Cetatea Banilor este învăluită acum de flamura îndoliată, dar lumina geniului va dăinui asemenea unui monument al pioşeniei.
Adrian Păunescu a încetat din viaţă în această dimineaţă, pe patul Spitalului Floreasca din capitală. Destinul poetului a fost puternic legat de olteni. După o copilărie petrecută la în comuna doljeană Bârca, Adrian Păunescu şi-a continuat studiile liceale la Colegiile Fraţii Buzeşti, Carol I, plecând apoi spre Bucureşti.În urmă cu 9 ani, poetul a primit titlul de Cetăţean de onoare al Craiovei.
Vreme de patru ani, între 2000 - 2004 a fost senator de Dolj. Mulţi dintre craioveni spun că nu vor uita niciodată concertele de pe Stadionul Tineretului, din anii ’80, unde cântau împreună cu folkiştii şi recitau versurile poetului. „E cel mai tare poet din toţi care au existat vreodată. Avea o minte sciplitoare“, mărturiseşte craioveanul Ion Pănescu, regretând dispariţia cel numit printre olteni Bardul de la Bârca.
„Nu mai am niciun reper în univers. Două mi-au fost reperele în viaţă: mama şi Adrian Păunescu. Sunt şocat. Mi s-a zguduit toată fiinţa“, a spus poetul Constantin Preda.
Prieten apropiat al poetului Adrian Păunescu şi finul acestuia, Tudor Gheorghe vorbeşte cu durere despre trecerea acestuia în nefiinţă: „Cel mai mare poet contemporan al nostru a plecat dintre noi“. Maestrul Tudor Gheorghe a declarat că „abia acum, când Adrian Păunescu nu mai e, vom realiza cât de mare a fost. Poate vor reuşi să realizeze asta şi oamenii care nu l-au apreciat îndeajuns sau care nu l-au citit. Dacă vor reuşi...“ @N_P