Imaginile video ne fac mai atractivi decat fotografiile. Atractivitatea nu este determinata de modul in care aratam, ci mai degraba de cum ne miscam si de sunetul vocii noastre, arata studiile. Cercetatorii de la Universitatea din Portsmouth, Marea Britanie, au analizat nivelul de atractivitate pe care il au oamenii in imaginile video, dar si in fotografii. "Vechea expresie potrivit careia "camera nu minte niciodata" s-ar putea sa fie gresita. Se porneste de la premisa ca fotografiile pot capta atractivitatea faciala in intregime, insa ce vreau eu este sa schimb aceasta convingere si sa demonstrez ca miscarile fetei si inflexiunile vocii sunt de asemenea importante", declara medicul Ed Morrison, citata de Adevarul.
Nasterea prin cezariana ia locul nasterii naturale. Durata travaliului, durerea resimtita in momentul nasterii si modificarile legate de viata sexuala sunt cateva dintre motivele care le determina pe viitoarele mamici sa opteze tot mai des pentru nasterea prin cezariana la cerere. Aceasta este concluzia medicilor reuniti in cadrul celui de-al XV-lea Congres National de Obstetrica Ginecologie. Potrivit medicilor, scaderea riscului de aparitie a culpei medicale, comoditatea nasterii programate, decontarea mult mai buna a cezarienei prin sistemul de asigurari de sanatate, eliminarea necesitatii monitorizarii pacientei in timpul travaliului, varsta, bazin pelvin de dimensiuni reduse si nasterile multiple sunt alti factori care duc la cresterea ratei de cezariene, potrivit Gandul.
Fitness pentru creier. Anumite exercitii, care pot fi facute si pe computer, te ajuta sa dezvolti noi legaturi intre neuroni si sa ai un tonus cognitiv mai bun. Te poti relaxa si scapa de stres cu ajutorul unor "exercitii pentru minte", un fel de teste psihologice, care iti pun capul la contributie, fara sa te oboseasca insa. Stai in fata computerului si in cele