Una dintre cele mai sexy femei din showbizul romanesc, Nicoleta Luciu, s-a ingrăşat cu 30 de kilograme cand a fost insărcinată. A dovedit o voinţă de fier insă şi, după ce a născut, a reuşit să scape rapid de tot surplusul ponderal.
În numai 45 de zile, cu supă de pui, compot şi sport, Nicoleta a reuşit să slăbească 30 de kilograme. Ea a povestit, la scurt timp după ce a uimit pe toată lumea prin revenirea spectaculoasă la formele dinainte de a naşte, că dieta i-a fost formată numai din compot fără pic de zahăr, supă de pui, câte un baton Fibrobar şi mult sport. Iar pâinea şi dulciurile au fost excluse complet din meniul său zilnic.
Iată dieta brunetei:
Reţeta de compot: în doi litri de apă se pun şapte mere tăiate şi se fierb până când se înmoaie. Compotul se bea pe tot parcursul zilei.
Reţeta de supă: se fierbe carnea (ciocănele sau pulpe superioare de pui fără pieliţă), apoi se adaugă ţelină, ardei gras, gogoşar, morcovi, dar niciodată cartofi, orez sau fidea ori multă sare.
Ce spune specialistul: «Nu recomand înfometarea»
”Este o dietă dezechilibrată, întrucât lipsesc aproape în totalitate grăsimile sănătoase şi vitaminele, iar mineralele sunt în cantităţi reduse, aşa că pot apărea, în timp, tulburări ale tranzitului intestinal. Batoanele de slăbire sunt suplimente alimentare şi nu ar trebui să înlocuiască mesele principale.
E un regim de înfometare, care nu trebuie dat exemplu pentru slăbirea sănătoasă. Riscul este ca metabolismul să se încetinească, să se piardă mineralele şi, în timp, să se producă scăderea tonusului muscular, a elasticităţii pielii, osteoporoză sau tulburări hormonale. O alimentaţie sănătoasă trebuie să fie bazată pe un regim diversificat”, susţine Cori Grămescu (foto), personal trainer şi specialist în nutriţie.