Saloanele spitalului au fost dotate cu televizoare LCD la care pacienţii au acces contra cost. Spitalul va încasa 5% din venituri în urma unui parteneriat public privat cu două firme. Deasemenea, cei care au montat televizoarele vor plăti cotă parte la factura de energie.
Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş a găsit o metodă inedită pentru a le îmbunătăţi moralul pacienţilor şi, totodată, pentru a-şi mări bugetul. Două firme din oraş au dotat 163 dintre saloanele unităţii cu televizoare LCD, pacienţii având astfel posibilitatea de se uita la programele preferate. Luxul este, însă, contracost: 5 lei pentru două ore, 10 lei pentru şapte ore, 15 lei pentru o zi sau 25 de lei pentru două zile. „Cele 163 de plasme acoperă 95% din saloane, practic mai sunt puţine saloane în care nu au fost instalat televizor. Există un sistem centralizat prin care pacientul care optează să se uite la televizor, plăteşte. A nu se înţelege că este obligatoriu să plătească", a declarat Lavinia Cosma, purtător de cuvânt al unităţii medicale.
Tonomatul dă rest şi bon fiscal
La fiecare etaj a fost instalat un aparat de timpul tonomatelor de cafea, unde pacienţii trebuie să selecteze numărul salonului în care sunt internaţi şi timpul de vizionare, şi în care introduc apoi banii. Cei care nu au mărunt nu trebuie să îşi facă probleme, pentru că aparatul dă şi rest şi chiar şi bon fiscal.
Odată accesată telecomada, pe ecran apare un mesaj de întâmpinare „Însănătoşire grabnică", venit din partea conducerii spitalului, iar apoi aparatul porneşte automat pe TVR1, însă pacienţii au acces la toate programele româneşti şi străine incluse în abonament. „Unii dintre noi sunt mai bolnavi, iar alţii se simt mai bine. Noi cei care ne simţim mai bine ne-am mai uita la o ştire. Eu unul am mai fost prin spitale, dar n-am mai văzut televizoare în salon. Cred că