In Statele Unite s-a votat, sectiile de votare s-au inchis, democratii au reusit sa-si pastreze Senatul, iar republicanii au recastigat Casa Reprezentantilor. Dar in spatele urnei se gaseste mult mai mult decat un simplu vot.
Alegerile partiale din 2010 au fost cele mai scumpe din istorie, iar aceasta tendinta nu se schimba. De la fratii Koch la Viacom, de la News Corp. la General Electric, batalia pentru viitorul Americii se da intre corporatii si conglomeratele media, scrie Russia Today.
"Ai variate tentacule provenite din Wall Street. Ai un grup de stanga, despre care poti spune ca este reprezentat de catre Jeff Immelt si General Electric, impreuna cu NBC, MSNBC si grupul lor, acestia fiind pro-Obama, (...), si apoi in dreapta il ai pe Rupert Murdoch si reactionarii si acolo gasesti Fox News", a spus Webster Tarpley, autor si jurnalist.
"Wall Street va castiga indiferent de cine iese, pentru ca nu exista interese anti-Wall Street (...)".
David Koch l-a intrecut pe primarul Michael Bloomberg, devenind, anul trecut, cel mai bogat new yorkez, cu un venit anual de 21,5 de miliarde de dolari. Koch este cunoscut a fi un finantator al gruparii Tea Party, chiar daca aceasta se considera a fi o simpla grupare locala.
"Este gruparea lor populara, sa spun asa. Precum si partidul comunist a avut gruparea lor populara, corporatiile, stiu ca nu se pot prezenta in fata oamenilor, din cauza ca multe dintre aceste mari corporatii nu sunt simpatizate, camuflajul este ca dau adeptilor Tea Party informatii eronate, acestia continuand sa lucreze in spatele scenei in favoarea lor", a spus Ralph Nader, fost candidat la presedentia SUA.
Viacom, compania mama a MTV si Comedy Central, a acordat presedintelui Obama un spatiu de emisie de aproximativ o ora, fara publicitate, pe toate canalele sale, cu doar doua saptamani