Foştii componenţi ai Universităţii Craiova susţin că poetul a contribuit foarte mult la crearea primei echipe de fotbal din România care a ajuns la un pas de a juca finala Cupei UEFA. Sursa: CODRIN PRISECARU
Adrian Păunescu, care a încetat din viaţă astăzi, este compozitorul celor mai frumoase imnuri ale echipelor de fotbal din România: „Oltenia, eterna Terra Nova”, al Universităţii Craiova, şi „Suntem peste tot acasă”, al Rapidului. Poetul nu şi-a ascuns niciodată dragostea pe care o purta clubului din Cetatea Băniei şi a avut o legătură foarte apropiată cu generaţia „Craiovei-Maxima”.
"Adrian Păunescu a reuşit să strângă o mulţime de oameni în jurul unei idei”
"Adrian Păunescu a fost unul dintre cei care au dat viaţă acelei echipe de aur a Universităţii. Fără dânsul, n-ar fi existat Craiova-Maxima. La sugestia lui Păunescu au fost aduşi la Universitatea Alexandru Boc, Aurică Beldeanu... A vrut să-l aducă şi pe Gicu Dobrin, dar nu s-a putut. Era foarte apropiat de noi, fotbaliştii, ne ajuta cu sfaturi, cu tot ce putea, dar ne şi certa când se supăra. Ţin minte că o dată s-a făcut foc după un meci în care am jucat prost şi am pierdut. Ne-a băgat în şedinţă şi a început să ne certe pe toţi. Mitică Marcu (n.r.- fost atacant al Universităţii Craiova) a încercat o explicaţie: "Maestre, ştiţi, eu sunt o fire mai sensibilă şi...".
"Ce sensibil, mă, că doar n-oi tu fi mai sensibil ca un poet", i-a tăiat-o imediat maestrul. Mai ţin minte că poetul venea destul de des la antrenamentele noastre şi, uneori, mai încingea cu noi câte o miuţă sau trăgea la poartă", a povestit, pentru EVZ, Aurică Ţicleanu, fost jucător şi antrenor al echipei din Bănie.
"Datorită lui Adrian Păunescu, Universitatea Craiova a devenit, dintr-o echipă mică, de provincie, un club puternic şi iubit în toată ţara. A reuşit, practic, să strângă o mulţime de oameni