Asta după ce a constatat că majoritatea universităţilor din ţară le acceptau, pentru înscrierile la master. La nivelul judeţului Galaţi sunt peste 600 de absolvenţi ai Universităţii "Spiru Haret" iar unii au avut de suferit din cauza nerecunoaşterii diplomelor
La ultima şedinţă a juriştilor din cadrul inspectoratelor şcolare din ţară şi de la universităţi de prestigiu din ţară s-a discutat pe marginea valabilităţii diplomelor de licenţă emise de Universitatea Spiru Haret.
CITIŢI ŞI:
Psihologii şcolari cu diplome „Spiru" preferă şomajul sau munca în străinătate
„Până acum, noi nu i-am primit la titularizare pe absolvenţii cu diplome «Spiru», în schimb, universităţile le-au recunoscut şi au primit aceşti absolvenţi la programele de master şi de doctorat, ceea ce nu prea era corect", spune Costică Coştoi, juristul Inspectoratului Şcolar Galaţi (ISG).
În aceste condiţii, conducerea ISG a decis să le recunoască absolvenţilor de Spiru Haret studiile superioare.
„Vom recunoaşte studiile validate prin intermediul unei diplome ştampilată cu timbru sec şi cu antetul Ministerului Educaţiei. Asta înseamnă că va trebui să le plătim oamenilor studiile. Din păcate, nu vom putea proceda la fel şi în cazul celor care nu au diplome, ci doar adeverinţe", a precizat inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.
Universitatea "Spiru Haret" , licenţă 2010 pe grilele din 2009
Valentina Cârjău este una dintre angajatele Centrului Judeţean pentru Resurse şi Asistenţă Socială (CJRAE) Galaţi care are asemenea diplomă, dar nu îi era recunoscută de către angajator. Ea a acţionat în instanţă instituţia revendicând salariul de profesor calificat.
Absolvenţii de la "Spiru Haret" au dat în judecată Ministerul Educaţiei
„Mă bucur să aud această veste, cu toate că nu a fost confimată oficial de cei de la ISJ. Eram sigură că