Medicii şi asistentele Spitalului Judeţean de Urgenţă lucrează în condiţii greu de închipuit, iar pacienţii trebuie să îndure frigul şi mizeria. Reabilitarea Maternităţii SJU Giurgiu este curpinsă într-un proiect al Ministerului Sănătăţii, în ultimii ani mai multe echipe de arhitecţi au venit şi au „inspectat” secţia, dar lucrările nu au început nici până acum.
Pereţi degradaţi, acoperiţi cu mucegai şi igrasie, grupuri sanitare vechi şi infecte, prize stricate şi desprinse de ziduri, toalete în care nu se poate sta mai mult de câteva secunde, aceasta este imaginea descoperită în saloanele secţiei de Ginecologie şi la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Giurgiuvenii, pacienţi sau doctori, stau în frig, în curent şi trebuie să suporte mirosuri greu de descris.
Venit, văzut, plecat
Medicii spun însă că din câte ştiu ei, Maternitatea ar fi trebuit să arate altfel de mult timp. „În urmă cu circa 5-6 ani, s-a bătut în cuie un proiect al Ministerului Sănătăţii, denumit chiar «Reabilitarea Maternităţii». În toată această perioadă, vreo 5-6 echipe de arhitecţi, ingineri au tot venit la Giurgiu, au inspectat şi nu s-a făcut nimic!”, se plânge medic giurgiuvean.
Frigul, mizeria şi instalaţiile vechi pun în pericol sănătatea şi chiar vieţile celor care ar trebui să se vindece la SJU, dar şi a celor care lucrează acolo. „Cine va răspunde dacă la Maternitate sau la Ginecologie se va întâmpla un dezastru?!!”, mai declară disperată o asistentă giurgiuveană.
„Acum două săptămâni, când am fost la urgenţe cu micuţul meu, dădeau cu substanţe, pentru că erau gândaci în spital”, a spus Elena Bălanu, fostă pacientă a Maternităţii SJU Giurgiu.
Promisiuni pentru la primăvară
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, medicul cardiolog Mihai