Şunca de mistreţ, carnea de cerb sau crema de caviar sunt ingredientele principale ale unor specialităţi din staţiunile situate de-a lungul Alpilor, în Franţa, Elveţia, Italia, Germania sau Austria. Cum ar fi destul de greu să le procuri şi, oricum, costă foarte mult, am adaptat reţetele îmbietoare prezentate de asociaţia “Best of the Alps”, care promovează turismul în acest lanţ muntos, la posibilităţile autohtone, ca să te poţi bucura de ele.
Iată câteva reţete care te duc cu gândul la cele mai frumoase staţiuni montane
Medalion de vită
Ingrediente: 500 g muşchi de vită, doi cartofi, două bucheţele de conopidă, 50 ml lapte, 100 ml vin roşu, o lingură de zahăr, o linguriţă de făină, sare, piper.
Mod de preparare: muşchiul de vită se introduce în cuptorul bine încins, 15-20 de minute, astfel încât să rămână crud în mijloc. Cartofii se curăţă şi se pun la fiert, apoi se pasează şi se amestecă bine cu laptele şi cu puţină sare. Bucheţelele de conopidă se fierb, de asemenea, 10 minute, apoi se scurg de apă. Vinul se amestecă bine cu zahărul, cu făina şi cu puţin piper, apoi se fierbe la foc mic câteva minute. Carnea se feliază şi se aşază pe un platou, flancată de piure şi de bucheţelele de conopidă. Se stropeşte cu sos de vin fierbinte.
Şuncă afumată şi supă de hribi
Ingrediente: pentru tartine - două felii de pâine cu seminţe, 100 g ţelină, o jumătate de linguriţă de delikat, două cubuleţe de brânză, două felii de şuncă crudă afumată de porc, două felii de pastramă de vită, o jumătate de ardei gras roşu; pentru supă - 300 g ciuperci (hribi), o ceapă mică, o linguriţă de bulion, două căni de apă, o linguriţă de delikat, două felii subţiri de kaiser.
Mod de preparare: tartine - ţelina se curăţă şi se dă pe răzătoarea mică, apoi se amestecă bine cu delikat şi se aşază pe feliile de pâine prăjite. De