Acum şase ani, pe când era studentă la ASE, Adela a avut prima criză. "Până atunci nu suferisem de nimic. Am leşinat, a venit Salvarea, iar asistenta a spus că e posibil să am spasmofilie." Când a ajuns la Spitalul Floreasca, medicii de acolo i-au făcut mai multe investigaţii, iar în urma tomografiei au spus că e posibil să aibă o tumoare sau un cavernom. A fost trimisă la Spitalul Obregia şi, vreme de trei săptămâni, cât a rămas internată, a făcut RMN, electrocardiogramă, analize de sânge şi o angiografie.
În urma angiografiei, medicii au reuşit să pună diagnosticul: "cavernom frontotemporal stânga şi cavernom cerebelos dreapta". Cavernomul este o malformaţie rară de ghemuri vasculare, dezvoltată în apropierea centrilor nervoşi ai creierului. Nu se ştie dacă suferinţă Adelei are origine într-o lovitură la cap din copilărie sau este de origine genetică. "Pentru că problemele cele mai mari mi le produce cavernomul fronto-parietal stâng, suferinţele cele mai mari sunt pe partea dreaptă. Mi se încordează mâna dreaptă, iar uneori simt o fierbinţeală tot în partea dreaptă." Adela a început să ia tratament şi a mers la mai mulţi medici.
Astfel a aflat că acest cavernom se poate sparge şi să-i inunde creierul de sânge, ceea ce ar duce la paralizie. Şansa ei este o operaţie, care nu poate fi făcută în ţară, pentru că nu există aparatură suficient de performantă. Adela a depus un dosar la Ministerul Sănătăţii, pentru a putea beneficia de plata operaţiei, dar, pentru că, dintre cele trei clinici unde se efectuează acest gen de intervenţie nu a răspuns decât una, Ministerul Sănătăţii nu a dat încă un răspuns. Procedura cere ca, dintre cele trei clinici, să fie aleasă cea care are cel mai mic preţ pe operaţie.
Acum, Adela are 25 de ani. Îşi petrece ziua jucându-se cu Pufi, un căţeluş bişon, şi trimiţând mail-uri la persoanele care crede că o po