Orice proprietar de vehicul are obligaţia să deţină o asigurare de răspundere civilă auto (RCA), indiferent dacă încheie sau nu o asigurare facultativă CASCO pentru acelaşi vehicul, a anunţat Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Comisia a precizat ieri, referitor la aprecierea vehiculată în mass-media conform căreia "şoferii care au asigurarea Casco ar putea scăpa de cea obligatorie", faptul că orice proprietar de vehicul are obligaţia să deţină o asigurare de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule (RCA), indiferent dacă încheie sau nu o asigurare facultativă Casco pentru acelaşi vehicul. "Această obligaţie de asigurare este prevăzută de Directivele specifice ale Uniunii Europene, perfecţionate în timp şi aflate astăzi la a 6-a generaţie. Prin urmare, obligaţia de asigurare RCA trebuie să se regăsească şi în legislaţia aplicabilă în România, la fel ca în toate celelalte state membre", scrie în comunicatul CSA.
''Răspunderea civilă auto este o asigurare obligatorie reglementată în toate ţările, este o asigurare de protecţie pentru terţi şi nu este nicidecum o taxă, ci o modalitate de protecţie materială şi socială", a declarat Angela Toncescu, preşedintele CSA.
De asemenea, indiferent de politicile de vânzări şi marketing ale societăţilor de asigurare cu privire la asigurările obligatorii RCA, tarifele de primă aferente acestor asigurări trebuie calculate pe baze actuariale pentru limitele de despăgubire stabilite de reglementările în vigoare, astfel încât să garanteze permanent îndeplinirea obligaţiilor asumate faţă de asiguraţi.
Orice proprietar de vehicul are obligaţia să deţină o asigurare de răspundere civilă auto (RCA), indiferent dacă încheie sau nu o asigurare facultativă CASCO pentru acelaşi vehicul, a anunţat Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Comisia a preciza