Merele nu sunt potrivite doar in placinte. Nu sunt bune doar coapte, ci sunt un aliat de nadejde in supe si alaturi de carne. Foarte rapid, din mere, se poate face cea mai rafinata garnitura pentru friptura de porc sau de pui.
Curata si taie bucatele doua mere, caleste-le in putin unt, adauga piper, un strop de sare si rozmarin uscat. Adauga putina supa de pui sau de legume, acopera si lasa-le sa se inabuse. La final, cand merele sunt bine patrunse, adauga o lingura cu smantana. Amesteca usor si serveste alaturi de carne. Este senzational.
Dar, dovezile perfecte ale felului in care se pot transforma merele, le gasiti in cele doua retete de mai jos. Savuroase, speciale si foarte rafinate. Toate ingredientele sunt pentru sase portii.
Supa de mere cu dovleac
Este o supa aurie, fina si usor de facut. Ai nevoie de: 50 de grame de unt, o ceapa mare, sase mere dulci, 400 de grame de pulpa de dovleac, sare, piper, doi ardei iuti mici si verzi, cimbru uscat, doua cani de supa de pui sau de legume (facute in casa sau din concentrat de supa), cateva linguri cu smantana, pentru servit.
Prepararea este in doua etape. Incepe prin a topi untul. Adauga ceapa tocata marunt si caleste bine. Adauga dovleacul taiat in bucati mici si acopera. Caleste cel putin 10 minute si amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca. Aduaga merele tocate in bucati mare. Lasa totul pe foc inca cinci minute.
Rastoarna amestecul in supa si adauga o cana-doua de apa. Acopera si lasa sa fiarba, la foc mic, pentru 20-30 de minute. Foloseste un robot sau un blender vertical si trasforma legumele in piure. Adauga sare, piper, cimbru uscat si un ardei iute tocat marunt. Lasa totul sa mai stea pe foc cat sa mai dea un clocot.
Serveste cu o smantana si felii de ardei iute.
Tarta de mere cu ceapa
Suna ciudat? Nu