Suporterii Universităţii au ţinut să-şi arate pentru ultima oară recunoştinţa faţă de cel socotit „protectorul Craiovei Maxima“ şi au aprins 24.000 de lumânări la meciul de aseară cu Oţelul. Oficialii Craiovei au amenajat un altar în faţa clubului, unde fanii s-au înghesuit să depună flori, iar la meciul de aseară s-a ţinut un moment de reculegere.
Craiova a fost în doliu ieri. Suporterii au aprins 24.000 de lumânări înainte de începerea meciului Universităţii cu Oţelul, iar la staţia de amplificare a stadionului s-a auzit la maxim imnul Ştiinţei. Jucătorii au purtat banderole negre şi au afişat pe tricouri mesajul „un simbol nemuritor", în timp ce şefii clubului au amenajat un altar la sediul grupării din Bănie.
Înainte de meci s-a ţinut un moment de reculegere, lucru care se va întâmpla la toate partidele din această etapă. Totul în memoria lui Adrian Păunescu, „protectorul Craiovei Maxima", aşa cum l-au denumit cei care au format cea mai mare echipă din istoria fotbalului oltean.
Adrian Păunescu a fost un suporter împătimit al Universităţii, club la care a deţinut funcţia de preşedinte onorific până ieri. Scriitorul s-a apropiat de formaţia din Bănie la începutul anilor '70.
Fiind în anturajul fostului ministru de externe, Ştefan Andrei, el a venit alături de acesta la Craiova înainte ca "alb-albaştrii" să câştige primul lor titlu, în 1974, şi a ajutat la crearea marii echipe de la începutul anilor '80, „Craiova Maxima".
În 1983, după parcursul fantastic al „alb-albaştrilor" în Cupa UEFA, a compus cântecul „Oltenia Eterna Terra Nova", care e azi imnul formaţiei din Bănie.
L-a transferat pe Dobrin în Bănie
În vara lui 1974, Craiova, proaspăt campioană, a obţinut semnăturile a patru jucători: Dobrin, Cămătaru, Lung şi Crişan. „Adrian Păunescu este cel care l-a convins pe Dobrin să vină la Universitatea. Noi ştiam că el