A realizat condiţii de muncă europene la Doina Oltului, redând artiştilor demnitatea de a lucra în cadrul unuia dintre cele mai mari ansambluri profesioniste româneşti.
A îndrăgit cântecul popular de mic, devenind la majorat solist în Ansamblul Sindicatului şi bariton al Coralei Universităţii Craiova. Între 1992- 1997 a fost solist în corul Facultăţii de Medicină Craiova, apoi solist la Teatrul Liric Craiova. Deşi în 1997 a fost uns preot paroh în comuna olteană Tufeni, şi-a păstrat intactă dragostea pentru cântecul popular. În anul 2002 a debutat în Ansamblul Folcloric Profesionist Plaiurile Oltului, la recomandarea Mariei Ciobanu. Şase ani mai târziu a devenit director al ansamblului, căruia i-a redat denumirea de Doina Oltului. Anul trecut a renunţat la parohie, păstrându-şi doar calitatea de „preot misionar”. În prezent, este unul dintre cei mai cunoscuţi solişti populari români, dar şi un director de ansamblu respectat.
Dotări profesioniste, ca pentru un ansamblu profesionist
Premiile internaţionale câştigate de artiştii olteni au făcut ca faima acestora să fie în continuă creştere. Deşi se puteau lăuda cu rezultate de excepţie, condiţiile de pregătire de la Slatina erau rudimentare. În doi ani de zile, sub conducerea directorului Alecsandrescu, artiştilor de la Doina Oltului li s-a redat demnitatea de a lucra în cadrul unuia dintre cele mai mari ansambluri româneşti. „Meritam aceste condiţii. Rezultate răsunătoare înseamnă muncă de şase ori pe zi, înseamnă transpiraţie şi mult suflet pus în fiecare moment artistic. Acum avem amenajate la nivel profesionist sălile de repetiţii pentru dans şi orchestră, duşuri şi vestiare, am achiziţionat sunet profesional. Însă, cea mai importantă investiţie, este realizarea unui studio de imprimări audio-video. Suntem singurul ansamblu profesionist din ţară care deţine un astfel de studio, la ora act