E greu de spus ce va hotărî istoria în privinţa lui Adrian Păunescu. În comunism, a preferat să-şi pună indiscutabilul talent în slujba "iubiţilor conducători". A făcut din Cenaclul "Flacăra" o supapă pentru sistem. Ştia să ţină mulţimile în priză, se spune că asta începuse să sperie la nivel înalt. Sursa: AGERPRESSursa: CODRIN PRISECARUSursa: CODRIN PRISECARUSursa: CODRIN PRISECARUSursa: CODRIN PRISECARUSursa: Vlad StănescuSursa: CODRIN PRISECARU
1 /.
La mijlocul anilor ’80, când a fost scos din circuit, a pozat în disident, dar în acelaşi timp îi trimitea scrisori omagiale lui Nicolae Ceauşescu. A continuat să facă gesturi paradoxale după Revoluţie: şi-a recunoscut iniţial păcatele, dar s-a înscris în partidul fostului prim-ministru comunist Ilie Verdeţ.
A fost prieten bun cu Basarabia, a scris poezii la minut, mereu copleşit de propria personalitate. A fost Adrian Păunescu.
"Generaţia în blugi", adunată la priveghi
Casa lui Adrian Păunescu a fost ieri loc de pelerinaj. Slujba de înmormântare va avea loc mâine, la prânz, la Biserica Boteanu
După ce au aflat vestea morţii poetului Adrian Păunescu, zeci de oameni au început să vină la casa acestuia de pe strada Dionisie Lupu din Bucureşti, de lângă Piaţa Lahovari. Oamenii au aprins lumânări şi au depus coroane şi buchete de flori.
Pianistul şi compozitorul Ionuţ Văduva, scriitorul Dinu Săraru, Viorel Păunescu sau Constantin Bebe Ivanovici au trecut pe la casa lui Adrian Păunescu pentru a-şi prezenta omagiile familiei îndoliate.
În faţa casei, o copiliţă a întrebat-o pe maică-sa: "Oamenii ăştia sunt necăjiţi?". Răspunsul a venit prompt: "Da, mamă, că a fost om mare!". Un băieţel de patru anişori o completează uşor confuz: "Da, a murit un mare povestitor".
Amintiri despre un "terorist"
Printre primii sosiţi s-a