Cei 15.000 de euro câştigaţi de Facultatea de Business din Cluj în urma desemnării ca „Facultatea Anului" la „Gala Premiilor în Educaţie" vor fi investiţi într-un sistem de videoconferinţe şi un incubator de afaceri.
Facultatea de Business din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca este de joi „Facultatea Anului". Distincţia a fost obţinută în cadrul „Galei Premiilor în Educaţie", organizată de Fundaţia „Dinu Patriciu". Reprezentanţii facultăţii au planuri mari cu cei 15.000 de euro, valoarea premiului obţinut în cadrul competiţiei.
Ei vor să vină în sprijinul studenţilor ca aceştia să-şi poată deschidă o afacere proprie încă de pe băncile facultăţii. O parte din sumă va fi investită într-un sistem de videoconferinţe, astfel ca toate conferinţele facultăţii să poată fi transmise în direct, dar şi un incubator de afaceri. Aici, studenţii care vor propune planuri de afaceri viabile vor beneficia de consultanţă din partea specialiştilor facultăţii.
Afacerişti, de pe băncile şcolii
„Vom organiza un concurs peste o lună - două, pentru că atât durează să gândeşti un plan de afaceri bun, iar la începutul semestrului viitor le vom pune în aplicare. Îi vom sprijini să înveţe să facă singuri totul, inclusiv contabilitatea firmei", a declarat Dragoş Păun, asistent universitar al Facultăţii de Business din Cluj. Acesta a precizat că, dacă proiectul va fi funcţional, va fi extins cu fonduri europene.
„Dacă totul merge bine cu acest proiect, vom încerca să accesăm fonduri structurale şi să avem o clădire întreagă, dedicată exclusiv afacerilor pe care le vor demara studenţii, încă de pe băncile facultăţii", a mai spus Păun.
De ce a fost declarată „Facultatea anului"?
Inserţia mare a absolvenţilor pe piaţa muncii, dar şi implicarea directă a unor reprezentanţi ai mediului de afaceri în programa