Raceala, boala cea mai cunoscuta, dar si cea mai banala, se manifesta prin dureri in gat, dureri de cap, stranut, infundarea nasului, respiratie greoaie, uneori febra.
Depinde numai de noi, de alimentatia noastra, in primul rand, sa facem o forma usoara de raceala pe care s-o ducem pe picioare si sa evitam complicatiile. Iata ce ar trebui sa nu lipseasca din hrana noastra zilnica, acum in plin sezon rece:
Usturoiul
Despre usturoi, specialistii spun ca ar fi cel mai puternic antibiotic natural. Un catel de usturoi pe zi, muscat si mestecat in gura, nu numai ca ne apara de raceala, dar ne asigura si caldura interioara a organismului pentru 24 de ore. Marii mancatori de usturoi racesc foarte rar si rezista afara la temparaturi foarte scazute.
Ceapa
Alaturi de usturoi si ceapa este un antibiotic natural destul de puternic, dar mai ales, fara efecte secundare. Este recomandat ca ceapa sa se consume in stare cruda, la ciorba, sunca, branza, pentru ca proprietatile ei sa ramana nealterate.
Citricele
Sunt un izvor de vitamina C si nu ar trebui sa ne lipseasca din casa. Pot fi consumate ca atare sau sub forma de suc, simplu ori in combinatie. Sucul de citrice, lamai, portocale si grepfruit, este foarte hranitor si hidrateaza organismul.
Iaurtul
Mai ales cel preparat in casa, simplu, fara adaosuri, intareste imunitatea, previne virozele respiratorii si mentine echilibrul organismului in lupta cu frigul si virusii. Mentine-ti sanatatea mancand cel putin un iaurt pe zi. Ca orice aliment acru si iaurtul are vitamina C.
Bananele
Sunt usor digerabile, foarte hranitoare si contin potasiu. Consumati-le ca atare sau sub forma de piure. Se spune ca bananele ingrasa. Orice aliment consumat in exces ingrasa sau face rau.
Ceaiuri calde
Nu tr