Oficialii nu mai au fonduri pentru achiziţia de mobilier şi nu pot să mute o parte din birourile funcţionarilor.
Şefii din Primărie au început în 2008 reparaţiile capitale şi consolidarea imobilului în care a funcţionat Casa Judeţeană de Pensii, de pe strada Agatha Bârsescu, numărul 16.
Monument istoric, cu o vechime de aproape 200 de ani, clădirea cu patru încăperi la parter şi alte patru la etaj a scos din vistieria oraşului peste 1,2 milioane de lei. Lucrările au fost executate de firma Comstart ’93 şi au durat doi ani.
„Am făcut lucrări de consolidare a clădirii, de reabilitare a monumentului istoric, finisaje, plus amenajări exterioare. Reparaţiile au durat doi ani, iar recepţia a fost făcută în luna iunie. Fondurile au fost alocate din bugetul Primăriei“, a spus Dumitru Tomorug, directorul de investiţii din cadrul Primăriei. Cu aceiaşi bani, autorităţile puteau amenaja trei spaţii de joacă pentru copii.
Bate vântul în investiţia Primăriei
Clădirea nou-nouţă stă goală, iar birourile funcţionarilor nu pot fi mutate deoarece şefii din Primărie nu au bani de mobilier. După spusele edililor, în clădire vor funcţiona birourile Direcţiei Economice şi de Finanţe Publice Locale însă nu se ştie când.
„Se vor muta cei de la Direcţia de Urbanism şi o parte din Serviciul de Informare, atunci când începem consolidarea la Palatul Roznovanu. Acum, suntem abia în proiectare“, a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.
Bani pentru „mausoleul“ lui Simirad
Şefii judeţului investesc de zece ori mai mult în noul sediu al Consiliului Judeţean de pe strada Vasile Alecsandri, numărul 6.
Simirad a dat undă verde pentru „mausoleul“ din centrul Iaşiului
Iaşi: Criza la CJ: 8,5 milioane de lei pentru o clădire
Lucrările au început de câteva săptămâni şi vor dura 18 luni. Investiţia în luxul funcţi