Un studiu nou al cercetatorilor australieni arata ca sexsomnia ar putea fi mostenita genetic. Aceasta tulburare reprezinta modul bizar in care o persoana face sex in timp ce doarme. Potrivit expertilor, misterul acestei anomalii ar putea fi dezlegat cu ajutorul genelor.
Persoanele care sufera de aceasta tulburare se trezesc intr-o stare de confuzie totala si, rareori, isi amintesc un asemenea episod. Interesant este ca oamenii care au istoricul marcat de tulburari de somn, precum somnabulismul sau parasomnia, sunt mai susceptibili sa participe la episoade de sex in somn, arata The Med Guru
Intr-o prima faza a studiului, profesorul de psihologie Gerard Kennedy de la Universitatea din Victoria a analizat patru asemenea cazuri. Aceasta faza a urmarit activitatea sexuala a celor patru pe o perioada de 16 ani, ajungandu-se la dovezi inedite raportate la cazuistica tata-fiu.
Cercetatorii au relevat ca atat tatal, cat si fiul au inceput activitatea sexuala la 50-70 minute dupa ce au adormit. Episodul ciudat s-a consumat cu cateva minute inainte ca ei sa intre intr-o stare de somn profund. Expertii au observat ca barbatii s-au comportat dur si mecanic, nearatand niciun pic de interes fata de confortul partenerei lor. De fapt, barbatii nu s-au oprit nici macar atunci cand au intampinat o rezistenta puternica din partea partenerei.
Cercetatorii au mai sugerat ca o parte a creierului, care controleaza miscarile, este oprita in timpul somnului, acesta fiind si motivul pentru care copiii, atunci cand sunt mici, adorm pe unde apuca, chiar si pe podea.
La unii adolescenti, astfel de zone ale creierului nu sunt functionale, producandu-le stari de confuze in timpul somnului, care-i determina sa manance sau sa fac sex in timpul somnului, a adugat Kennedy.
Un studiu nou al cercetatorilor australieni arata ca