Lectia de frumusete
- Cea mai proaspata stire despre viata ta vine de pe micul ecran: o noua emisiune pe Prima TV, intitulata, nostalgic, "Scoala de bune maniere". Cine mai are nevoie, astazi, de asa ceva, cand badarania si kitsch-ul fac legea, chiar si la televizor?
- Ce spui imi confirma pe deplin optiunea. Este vorba despre un format international, care implica opt concurente, provenite din medii sociale diverse si ale caror "calitati" sunt tocmai vulgaritatea, promiscuitatea, badarania, caracterul violent si o pronuntata absenta a feminitatii. Au fost selectate in urma unui casting care a durat doua luni si la care au ajuns fie la recomandarea cuiva, a unei persoane apropiate, fie pentru ca au auzit de aceasta emisiune si-au dorit sa demonstreze ca pot face fata acestei provocari. Pentru ca este vorba despre o provocare. In lipsa unei educatii solide, fetele acestea au grave probleme de socializare, capacitatile de comunicare sunt la cote minime, iar ceea ce le defineste cel mai bine este agresivitatea, exprimata inclusiv printr-un limbaj suburban. Or, prin participarea la aceasta emisiune, ele se inroleaza intr-o scoala de bune maniere, care dureaza o luna de zile si al carei scop este sa le transforme in niste domnisoare stilate, capabile sa se comporte ireprosabil in societate. In final, eleva cea mai sarguincioasa va primi si un premiu de 5000 de euro.
- In emisiune, interpretezi rolul de profesoara. Ai intrat greu sau usor in el?
- De fapt, suntem trei profesoare. Doamna Maria Lancor este si directoarea acestui pension al nostru. Dansa este o profesoara de limba romana, cu o experienta de 30 de ani in invatamant, inclusiv in calitate de directoare de liceu. Dumneaei le invata pe eleve cum sa se poarte, cum sa comunice si sa vorbeasca in mod corect. Doamna Oana Fortu este psiholog si se ocupa de toate aspectele car