În cei peste 20 de ani de activitate în domeniul metalurgiei a fost brevetat de trei ori pentru inovaţiile aduse
Este originar din Mediaş, dar după terminarea facultăţii a fost repartizat ca stagiar la Fabrica de Rulmenţi din Alexandria, unde a lucrat până în 2005 ca responsabil pe partea de forjă, tratamente termice şi turnătorie. „În perioada în care am lucrat la rulmenţi am obţinut trei brevete de invenţie pentru inovaţiile pe care le-am adus în domeniul tribologic. Inovaţiile mele se referă la promovarea materialelor compozite cu proprietăţi tribologice, aferente coliviilor de rulmenţi. Acestea au fost preluate şi se folosesc şi astăzi", spune inginerul.
Doctor în metalurgie
Din dorinţa de perfecţionare şi-a luat doctoratul în materie de studii cu privire la proprietăţile anti-fricţiune ale materialelor compozite. „Am susţinut doctoratul în 1997. Am devenit apoi şi expert în evaluarea materialelor de cercetare, agreat de Institutul Politehnic Bucureşti, iar în 1999 am făcut un curs de ingineri sudori la ISIM Timişoara în colaborare cu Universitatea din Aachen Germania", mai spune Dănilă.
În 2005 a ieşit la pensie de la Fabrica de Rulmenţi şi a devenit director general al SC Iaica SA, intreprindere producătoare de aparataje şi accesorii pentru instalaţii de încălzire - ventilare şi condiţionare a aerului, necesare în construcţii industriale, cât şi civile. "După ce m-am pensionat, am acceptat provocarea de a pune în practică atât cunoştinţele manageriale cât şi tehnice, prin numirea în funcţia de director general al S.C. IAICA S.A. Alexandria", spune Florin Dănilă.
În perioada de când este director a reuşit mărirea productivităţii şi reducerea costurilor, prin modernizarea procedeelor de sudură, introducând cele mai moderne aplicaţii existente în domeniu. "Ca nivel de performanţă a societăţii pot spune că în 2005 când am