Sfaturi de taiat foamea
De la pauza de pranz n-a trecut mai mult de un ceas si, totusi, parca ati gusta iarasi ceva. Repede, niste cornulete cu nuca, seara, o masa calda cu partenerul, si putin inainte de culcare, un iaurt. Oare nimic nu poate bloca aceasta foame nepotolita? Ba da! Iata zece motive pentru care vi se face mereu pofta sa mancati - si cum puteti rezista.
Va lasati sedusi de pofta
Adesea e de ajuns ca aroma painii proaspete sa va gadile narile ori sa va cada privirea pe niste carnaciori apetisanti, ca sa simtiti un gol in stomac. Aceasta n-are nimic de-a face cu foamea. Pofta de ceva gustos este un fenomen psihologic. Ce-i drept, nu e usor sa faci distinctia intre foame si pofta. Nutritionistii ne vin in ajutor cu o sugestie: intrebati-va imediat cand ati mancat ultima data? Daca a fost abia cu o ora in urma, va aflati pe punctul de a cadea in capcana poftei. La fel, daca va lasa gura apa dupa ceva anume. O solutie: deseori, pofta poate fi potolita cu un pahar mare cu apa, pentru ca organismul nu prea face deosebire intre sete si foame.
Prea multa diversitate strica
Orice gust nou stimuleaza apetitul. De aceea, nu mancati mai mult de trei alimente diferite concomitent. Pentru cei ce alearga des la frigider: luati-va de fiecare data numai cate o portie mica. Astfel veti face mai multe drumuri si poate ca la un moment dat va veti da seama ce cantitati ati inghitit deja. Si nu va grabiti in timpul meselor. Indiferent de marimea portiilor, dureaza aproximativ douazeci de minute pana cand stomacul trimite un semnal de satietate la creier. Mestecati lent. Aceasta va da un ragaz si nu oboseste stomacul.
Nu mancati ciocolata in momente nepotrivite
Consumata pe stomacul gol, ciocolata declanseaza din nou, dupa foarte putin timp, foamea de dulciuri. Sfatul specialistului: ciocolata numai