Mărturiseşte că a descoperit actoria în liceu, dintr-o întâmplare, iar acum îi învaţă pe alţii ce înseamnă teatrul.
profil
NĂSCUT - 2 iulie 1976, la Râmnicu Vâlcea.
STUDII - Primul an de doctorat la U.N.A.T.C. „I. L. Caragiale" Bucureşti, specializarea - Estetica, pedagogia, teatrologia şi istoria teatrului".
FAMILIE - Căsătorit.
Lucrează ca actor la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea de şapte ani. „Actoria m-a ales pe mine nu eu pe ea. S-a întâmplat că m-a vrăjit. În liceu am fost coleg de clasă cu Andrei Marinescu, fiul teatrologului Goange Marinescu, fost director al teatrului. Întâmplarea a făcut că vrând, nevrând mă întâlneam la colegul meu acasă cu personalităţi ale teatrului precum Silviu Purcărete, Dan Micu", povesteşte Remus Vlăsceanu. În anul 1995 Silviu Purcărete a început repetiţiile la capodopera „Danaidele" după Eschil. „Eram la liceu pe atunci, la profil de limbi străine. Ştiam franceza foarte bine şi am dat şi eu o probă la Craiova. Am luat proba şi habar nu aveam eu în ce intram", îşi aminteşte actorul. Pentru Remus Vlăsceanu au urmat apoi trei ani de turnee prin toată lumea cu piesa „Danaidele", care a fost pregătită pe scena Teatrului Naţional din Craiova. „Eram Egiptean nr. 48. Am jucat capodopera «Danaidele» pe scenele teatrelor din Italia, Olanda, America, Anglia, Germania, Irlanda", spune Remus Vlăsceanu.
Cel mai frumos rol a fost „Ministrul" în „Vacanţă în Guadelupa"
Din 2003, Remus Vlăsceanu lucrează la Teatrul Anton Pann din Râmnic, dar a colaborat o perioadă cu Teatrul Alexandru Davila din Piteşti. De anul acesta este şi profesor universitar la Teatrul Naţional din Craiova unde predă improvizaţie scenică şi repertoriu. Cel mai frumos rol l-a avut în spectacolul „Vacanţă în Guadelupa" . „Am avut rolul principal, eram «Ministrul», a fost de debut şi am început