Oricât de simplu ar părea, realizarea finisajelor de interior ar putea să vă dea mai multă bătaie de cap decât v-aţi aştepta. De la alegerea executatului lucrărilor până la cumpărarea produselor adecvate şi folosirea lor în mod corespunzător, totul trebuie tratat cu atenţie maximă.
Foarte mulţi muncitori profită de lipsa de informare a angajatorului şi fac lucrările în grabă, fără să acorde atenţie detaliilor sau nu cunosc materialele cu care lucrează şi le utilizează în mod greşit. Indiferent care este motivul, o lucrare făcută prost înseamnă o durată de viaţă foarte scurtă şi bani pierduţi. De aceea, este important ca în primul rând dumneavoastră să acordaţi atenţie câtorva detalii.
INSTRUCŢIUNI DE UTILIZARE
Înainte de a cumpăra materiale de construcţii pentru finisaje citiţi cu atenţie instrucţiunile de pe ambalaj. Trebuie ca produsul pe care îl cumpăraţi să fie compatibil cu restul materialelor de care dispuneţi. Adezivii sunt împărţiţi pe categorii: pentru faianţă de interior, pentru placări cu plăci ceramice pe perete tencuit sau pentru exterior. La fel se întâmplă şi în cazul vopselurilor. Pentru a face alegerea corectă trebuie doar să citiţi pe ambalaj, unde veţi găsi toate informaţiile de care aveţi nevoie sau să rugaţi un angajat al magazinului să vă ajute.
Pentru a păstra o calitate controlată a materialelor, Nicu Filip, director naţional de vânzări Adeplast, recomandă să „folosiţi doar materiale de construcţii care prezintă pe ambalaj certificare de calitate şi destinaţie de folosinţă pe gama de produse, fără să utilizaţi un tip de adeziv cu destinaţie unică indiferent de tipul intervenţiei sau al reparaţiei".
O dată ce aţi rezolvat problema calităţii materialelor şi aţi început lucrările asiguraţi-vă că muncitorii îşi fac treaba corespunzător. Atenţie la montarea faianţei, unde este nevoie ca supra