Înainte de ieşirea celor două echipe de la vestiare, fanii Universităţii Craiova au aprins lumânări şi au cântat minute în şir imnul compus de Adrian Păunescu pentru formaţia craioveană, "Oltenia, eterna Terranova". Cei 22.000 de spectatori i-au văzut apoi pe jucătorii Ştiinţei intrând pe teren îmbărcaţi tricouri albe pe care era scris "Adrian Păunescu - Un simbol nemuritor" şi purtând banderole negre în semn de doliu, relatează Mediafax. Cele două galerii ale echipei au afişat bannere imense la Peluza Sud şi Nord, pe care puteai citi "De astăzi în ceruri se va cânta «Oltenia, eterna Terranova»" şi "Păunescu, oltean pe viaţă şi pe moarte"
• Înainte de începerea partidei, cei prezenţi pe stadion au ţinut un moment de reculegere, iar apoi au aplaudat şi au scandat minute în şir numele poetului. Şi finanţatorul Universităţii Craiovei, Adrian Mititelu, a aprins lumânări, alături de soţie şi de fiica sa. Preşedinte onorific la Universitatea Craiova, Adrian Păunescu, un înfocat suporter al Craiovei "Maxima", a compus versurile a două dintre cele mai populare imnuri din fotbalul românesc: "Oltenia, eterna Terranova" (Universitatea Craiova) şi "Suntem peste tot acasă" (Rapid).
Păzea Craiova de Dinamo
Potrivit ProSport, Adrian Păunescu nu a fost un simplu suporter al Universităţii Craiova, ci s-a implicat ani întregi în viaţa echipei. El însuşi a jucat odinioară fotbal, fiind, în opinia lui Ion Crăciunescu, "foarte talentat" şi uimindu-i pe toţi.
• În 1985, el a fost cel care i-a salvat cariera lui Florin Halagian, care a fost nevoit să plece de la Steaua pentru că l-a supărat pe Nicolae Ceauşescu. Dictatorul nu s-a oprit însă la a-l îndepărta din Ghencea, l-a interzis pur şi simplu din fotbal şi probabil că Halagian nu ar mai fi fost antrenorul longeviv şi de succes de peste ani dacă nu era Adrian Păunescu. Acesta l-a rugat pe Ceauşescu să îl lase pe