Poetul Adrian Păunescu a fost înmormântat, duminică după-amiază, cu onoruri militare, pe Aleea Scriitorilor din cimitirul Bellu din Capitală, în apropiere de Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, George Coşbuc şi Nichita Stănescu. Mii de oameni cu flori în mână, au venit să-l conducă pe ultimul drum, Adrian Păunescu fiind înmormântat în aplauzele mulţimii şi acordurile fanfarei.
UPDATE 16:25 Sicriul lui Adrian Păunescu este coborât în groapă, în acordurile fanfarei şi aplauzele miilor de oameni strânşi să-l conducă pe ultimul drum. Garda militară a tras în aer mai multe salve, iar apoi a fost cântat imnul de stat. Drapelul cu care era acoperit sicriul a fost oferit soţiei poetului, Carmen Păunescu. UPDATE 16:15 După discursurile de omagiere, susţinute pe o scenă plină de coroane de flori, cortegiul funerar al lui Adrian Păunescu se îndreaptă spre locul în care va fi înmormântat poetul. Aleea cimitirului a devenit neîncăpătoare pentru miile de oameni veniţi să-şi ia rămas bun, motiv pentru care multe persoane merg printre morminte şi unii chiar s-au urcat pe cruci. Adrian Păunescu urmează să fie înmormântat cu onoruri militare, pentru că în 2003 el a fost decorat de Ion Iliescu cu ordinul naţional Steaua României, în grad de cavaler.
UPDATE 15.20 Oameni de pe scena politică şi culturală a României îi aduc un omagiu poetului Istoricul Dan Berindei M-a impresionat prin sinceritatea şi bunătatea lui. Ne transmitea tot timpul, un mesaj de împăcare: se uita în jurul lui şi, ca tot românul, era tare trist de conflicte, de dezbinare. Nu vreau să discut calitatea operei sale ca poet. Nu sunt critic literar. Îl defineşte puterea impactului său asupra celor din jur.
Victor Socaciu
Am avut extraordinara şansă să fiu un apropiat al acestui titan. Noi toţi trebuie să fim mândri că am fost contemporani cu o asemenea personalitate. Le-am propus colegi