l Crina Coco Popescu a urcat pe Vârful Omu la şase ani şi jumătate. Când alţi copii descoperă cerculeţe şi bucle în caietele de scriere, fata soţilor Gabriela şi Ovidiu Popescu din Râşnov a bătut cu picioarele ei mici 2.505 metri. Nu mai ştie dacă au ros-o bocancii, ci doar că ea a mers tot drumul înainte. "Înainte să ajungem la Omu, ştiu că mama mea obosise, iar eu zburdam înainte şi ziceam «Hai odată că ne grăbim». Mai am nişte casete video acasă şi mă mai uit la ele. După ce am coborât de acolo, am insistat foarte mult să mergem şi-n alte locuri, să vedem şi alţi munţi", mărturiseşte adolescenta pentru gândul.
l Urcarea la Omu a fost momentul care a declanşat pasiunea Crinei pentru munte. "Altceva nu s-a lipit de mine", spune copila, povestind că părinţii au dus-o şi la patinaj şi la tenis, dar că niciunul dintre aceste sporturi nu a prins-o. "Cum am fost la patinaj, aşa am fost la Omu. Asta am vrut să fac de la început", explică copilul, povestind că prima dată, pentru munte, a ieşit din ţară la zece ani, în Alpi, cu tatăl ei, într-o tabără a unui club alpin. Aici a urcat pe Dente del Giante, până la 4000 metri. Au urmat Olimp, Ararat şi Mont Blanc. La 12 ani a urcat pe Kalapatar, în Nepal. La 13 ani a atins vârful Kazbek în Caucaz, Damavand şi Alam Kuh în Iran. Acum doi ani a făcut revelionul pe Ojos de Salado în Atacama (aici a ajuns singură pe vârf), cel mai înalt vulcan din lume, ca, în ianuarie 2009, să ajungă pe Aconcagua - gigantul Americii de Sud. Au urmat Kilimanjaro în Tanzania şi Elbrus în Caucaz. În ianuarie 2010 a fost în expediţie în Oceania, unde a urcat pe Kosciuszko, Giluwe şi Carstensz Pyramid, iar în vara acestui an a escaladat Pico de Orizaba şi McKinley în America de Nord.
l Pe fiecare vârf muntos, Crina Popescu a fost însoţită de tatăl ei, Ovidiu, un inginer pasionat de alpinism. "Tatăl meu e inginer, ca şi mama, dar totdeauna