Soia este o plantă tot mai des folosită în industria alimentară şi în cadrul tratamentelor naturiste datorită beneficiilor sale.
Potrivit medicilor nutriţionişti, soia are la fel de multe proteine de înaltă calitate asemenea cărnii. În plus, este o sursă bogată de fier, vitamina B, fibre şi izoflavonoide, estrogeni naturali, din plante, care se găsesc şi în năut, seminţe, vin roşu, ovăz şi în legumele cu păstăi.
Medicii susţin că persoanele care includ în dietă soia prezintă un risc scăzut de a deveni hipertensivi sau de a avea un colesterol mărit, deoarece acest aliment ajută la scăderea tensiunii şi a colesterolului din organism. În plus, împiedică dezvoltarea celulelor canceroase în corp, întăreşte sistemul imunitar, soia fiind recomandată diabeticilor, deoarece menţine nivelul glicemiei.
Nutriţioniştii recomandă soia şi în cazul persoanelor care suferă de osteoporoză, pentru că are capacitatea de a menţine densitatea osoasă, scăzând semnificativ riscul fracturilor, des întâlnite în rândul acestor pacienţi. Ideal este şi laptele din soia, care, deşi conţine puţin calciu spre deosebire de laptele de vacă, este mai bine absorbit de organism.
Soia este o plantă tot mai des folosită în industria alimentară şi în cadrul tratamentelor naturiste datorită beneficiilor sale.
Potrivit medicilor nutriţionişti, soia are la fel de multe proteine de înaltă calitate asemenea cărnii. În plus, este o sursă bogată de fier, vitamina B, fibre şi izoflavonoide, estrogeni naturali, din plante, care se găsesc şi în năut, seminţe, vin roşu, ovăz şi în legumele cu păstăi.
Medicii susţin că persoanele care includ în dietă soia prezintă un risc scăzut de a deveni hipertensivi sau de a avea un colesterol mărit, deoarece acest aliment ajută la scăderea tensiunii şi a colesterolului din organism. În plus, împiedică dezvoltarea celulelor canceroase în corp