Ținte Acțiunile din sectorul energetic, mai ales zona de distribuție retail, nu mai sunt atractive din cauza marjelor foarte mici de profit, iar titlurile bancare au probleme cu reglementările tot mai stricte.
Sectorul bancar listat la Bursa de Valori București (BVB) nu pare să mai atragă atât de puternic investitorii ca în trecut. Sigur, absența alternativelor de anvergură (adică a altor companii cu free float semnificativ) menține acțiunile băncile și ale celorlalte instituții financiare în topul tranzacțiilor efectuate. Cu toate acestea, problemele întâmpinate în activitate vor afecta cel mai probabil și cotațiile.
Banca Transilvania, care și-a prezentat printre primele rezultatele financiare din cel de-al treilea trimestru al anului, a anunțat un profit net în creștere cu 44% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând până la 69,7 milioane lei, și un venit operațional de 1,1 miliarde lei, cu 17% mai mare decât anul trecut. Creditele neperformante continuă însă să deterioreze situația băncii. Costul net al creditului din primele nouă luni a ajuns până la 474 milioane lei, față de 358 milioane lei anul trecut, iar soldul provizioanelor constituite pentru activitatea de creditare a urcat până la 1,23 miliarde lei, gradul de acoperire a creditelor neperformante fiind de 135%.
Cotația TLV nu a reacționat nicicum la aflarea informațiilor aferente trimestrului al treilea. Acțiunile băncii au stagnat la 134 lei, ușor sub prețul-țintă stabilit de analiștii Tradeville, de 135 lei/acțiune. În timp ce TLV se menține încă la un raport ușor pozitiv față de sfârșitul anului trecut, titlurile Băncii Române de Dezvoltare - Groupe Société Générale (simbol bursier - BRD) sunt în continuare pe minus, cotația de săptămâna trecută fiind cu 4,6% mai mică decât cea de la finele anului trecut.
O poveste complet diferită avem la Erste Bank, cea mai mar