După patru luni de la inundaţii, nicio casă din localitatea Ceatalchioi, lovită de viitura din vară, nu a fost refăcută. Materialele promise de Guvern au ajuns târziu, iar oamenii nu le-au putut folosi pentru că mai întâi au primit BCA şi ciment şi abia la urmă pietrişul pentru fundaţii.
Astăzi, în satul aşezat pe braţul Chilia din Delta Dunării se toarnă beton, se lipesc BCA-uri, iar oamenii se roagă să nu se strice vremea. Casa lui Traian Lacurezeanu (48 de ani) a fost printre primele dărâmate de furia apelor.
Mai citeşte şi:
Sinistraţi aruncaţi a doua oară în stradă de autorităţi: „Am fost condamnaţi la moarte”
„Ne iubeşte Dumnezeu. Uite cum ne mângâie soarele copiii, că pe noi ne-a bătut rău astă-vară. Am auzit noaptea vuitura, am luat copii în braţe şi am fugit pe dig. Am mulţumit Domnului că suntem teferi, cu copiii în braţe! Ei sunt cei mai importanţi, orice acareturi se fac", zice încruntat Traian Lacurezeanu.
Bărbatul locuieşte cu soţia şi cei trei copii într-un cort pus la dispoziţie de Societatea de Ajutor Maltez. Ce nu a stricat apa au mutat în cort. Înăuntru au improvizat culcuşuri pentru cei mici, alte corturi de o persoană, izolate cu toate păturile şi plăpumile pe care le-au găsit.
Încălzire de la... bec
„La început le ziceam copiilor că ne jucăm de-a sinistraţii, că ne-am mutat în cort la noi în curte şi suntem ca în tabără", spune Traian, care parcă îşi mai uită necazurile când se uită la cei mici. A tras şi curent electric în cort şi cei mici se uită la desene animate. Dacă îi întrebi cum e viaţa în cort, trag imediat fermoarul şi se izolează de lume. Acolo sunt feriţi de rele, cred ei, după ce tatăl lor i-a cărat în braţe din faţa apelor care au vrut să-i înece în toiul nopţii.
Vecinul de cort al lui Traian, nea Costică Paltenie (60 de ani), arată cum şi-a încălzit copiii în