Craiovenii au fost îmbiaţi, weekendul trecut, pentru a doua oară consecutiv, cu bunătăţi apetisante la Târgul de produse tradiţionale româneşti. De la standurile participanţilor nu au lipsit pastrama de oaie, cârnăciorii de oaie şi de porc, brânza de burduf, brânza afumată, caşul, telemeaua, pâinea de casă, uleiul presat la rece, turta dulce şi câte şi mai câte.
Esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ a fost luată cu asalt de craioveni, sâmbătă şi duminică, la cea de-a doua ediţie a Târgului de produse tradiţionale româneşti organizat de Primăria Craiova şi Consiliul Local Municipal. „Aş vrea să cumpăr din toate, dar preţurile sunt destul de mari şi dintr-o pensie de 400 de lei nu ştiu ce pot lua mai întâi. Înţeleg că sunt naturale, dar producătorii ar trebui să ţină cont că sunt oameni care nu-şi permit să dea banii ăştia pe produse“, a spus Zoe Marinescu, de 70 de ani, din Craiova. Afirmaţia a fost susţinută şi de alţi craioveni, care, deşi nu-şi permit să cumpere prea multe, cred că preţul este justificat având în vedere raportul preţ-calitate al produselor similare vândute în marile magazine. „Deocamdată doar testez piaţa. Oricum, preţurile mi se par mai mici decât săptămâna trecută. Dacă aş fi avut mai mulţi bani, cu siguranţă aş fi cumpărat de aici şi nu din magazine, unde produsele nu au acelaşi gust“, a spus Adina Eret, de 40 de ani, din Craiova.
„Am cheltuit 300 de lei pentru că m-am aprovizionat şi pentru sărbători“
În timp ce unii craioveni îşi făceau calcule dacă să cumpere sau nu produse tradiţionale, alţii plecau cu plasele pline. „Produsele sunt mai scumpe decât în comerţ, dar sunt sigură că sunt mai sănătoase, aşa că, dacă tot cumpăr, mai bine iau mai puţin şi mai bun, decât mult şi prost. Am cheltuit vreo 300 de lei pentru că m-am aprovizionat şi pentru sărbători cu câte ceva (pastramă şi cârnaţi de oaie, br