Centrul de la Bucureşti a fost deschis ca urmare a unei investiţii de câteva milioane de euro şi reprezintă primul proiect greenfield realizat de compania americană în acest sector în Europa.
"Intel are o experienţă bogată în dezvoltarea şi producerea de microprocesoare şi avem nevoie de cei mai buni dezvoltatori de software. România este o locaţie potrivită, datorită unui mediu universitar prolific şi apropierii de clienţii şi partenerii noştri", a declarat vicepreşedintele Intel Software&Services Group, Kostas Katsohirakis, la Bucureşti, potrivit Mediafax.
"În România vom angaja iniţial 25 de programatori, numărul acestora urmând să crească în timp de 3-4 ori, odată cu diversificarea proiectelor. În câteva săptămâni vom angaja şi un director de ţară", a spus Katsohirakis.
Iniţial, centrul va realiza activităţi de cercetare-dezvoltare pentru platforma open source MeeGo, şi mai târziu se va concentra pe dezvoltarea de soluţii pentru o gamă largă de dispozitive inteligente bazate pe arhitectura Intel.
"A durat câteva luni până să stabilim în ce ţară să deschidem centrul. Vrem să fim aproape de clienţi importanţi", a spus Katsohirakis.
"Intel a decis să deschidă un centru în România şi ca urmare a succesului Wind River, firmă prin care Intel dezvoltă software la Galaţi." a declarat directorul Intel Labs Europe, Martin Curley.
Momentan laboratorul este situat în centrul Bucureştiului dar compania va închiria alt spaţiu în Capitală, pe termen lung, într-o locaţie care nu a fost încă stabilită.
În Europa Intel are 19 astfel de centre de cercetare, iar la nivel mondial 50 de laboratoare în 20 de state.