Mai mulţi cititori, care au fost pacienţii celei mai mari unităţi sanitare din judeţ, ne-au sesizat faptul ca animalele sunt acceptate acolo unde igiena ar trebui să fie pe primul plan
GALERIE FOTO AICI
În drumul către cabinetele medicale sau saloanele pacienţilor internaţi, de-a lungul anilor, au devenit naturale întâlnirile cu câinii comunitari.Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei se poate mândri cu mulţi câini în ograda proprie.
La cea mai mare unitate sanitară din judeţul Galaţi, zeci de câini au acces nerestricţionat în incinta unităţii, spre deosebire de aparţinătorii bolnavilor, care, când aduc medicamente şi alimente au de respectat un program de vizită şi uneori rigorile regimului de carantină epidemiologică.
În drumul către cabinetele medicale sau saloanele pacienţilor internaţi, de-a lungul anilor, au devenit naturale întâlnirile cu câinii, majoritatea paşnici ce-i drept, care se plimbă liber. Sunt peste tot, atât pe holuri, cât şi prin curte.
Totuşi au fost şi situaţii în care bolnavi speriati de patrupedele canine, au reactionat violent şi au fost muşcaţi. Fiind însă într-o unitate medicală de urgenţă au avut „avantajul" ca rănile provocate de colţi să le fie tratate şi să nu se îmbolnăvească de rabie.
Marian Popescu, un bărbat care ieşise la o ţigară în curtea interioară a spitalului, era total revoltat că este nevoit să stea cu frica-n sân.
„Sunt mulţi câini aici. Dacă stau afară, în parcul spitalului, nu e o problemă, nu mă deranjează. Dar intră în spital, pe holuri. Bolnavii slabi, neputincioşi îi întărâtă şi sar la ei? Dar ce să facem, aşa e la noi în România.Noi suntem prea mici să facem ceva, a spus acesta.
Una dintre pacientele spitalului, internată, nu înţelege de ce nimeni nu face nimic pentru a rezolva situaţia.
„Am văzut că sunt mulţi câini. Nu ştiu de ce nu se