Cristiana Anghel nu mai este agreată nici de conducerea Şcolii Generale Nr. 2 din Caracal. Conducerea şcolii a înfiinţat o grupă de elevi cu probleme speciale, unde ar putea preda învăţătoarea care a ieşit din greva foamei.
„Are o fire revoluţionară. Dacă îi vine o idee, ţine de ea până când o pune în aplicare. E foarte hotărâtă. De fiecare dată, la şcoală pune punctul pe «i». Face numai ce crede ea că e bine, nu o interesează care sunt regulile, ce spun legile, ci doar să îşi respecte principiile", mărturiseşte Constanţa Damaschin, o apropiată a Cristianei Anghel, ea însăşi fost cadru didactic la Şcoala Nr. 2 din Caracal.
Potretul pe care îl desenează ea învăţătoarei care a fost timp de 70 de zile în greva foamei este împărtăşit şi de alţi dascăli ai şcolii din Caracal, în timp ce conducerea îşi exprimă dezacordul faţă de forma extremă de protest. Directorul Silviu Frăsineanu spune că nu înţelege motivele Cristianei Anghel. „Este un gest exagerat! Salariile au fost tăiate tuturor bugetarilor, nu doar nouă!"
Înlocuită de-un suplinitor
Cristiana Anghel este suplinită, cât timp se află în concediu medical, de Cătălina Bleja, învăţătoare titulară la o altă şcoală din Caracal, dar care este suplinitor la Şcoala Nr. 2. De cealaltă parte, părinţii elevilor cărora urma să le predea în acest an Cristiana Anghel nu o mai vor la clasă. Ei au întocmit un memoriu pe care l-au predat directorului Frăsineanu, cerând înlocuirea protestatarei cu învăţătoarea care le-a educat copiii până în clasa a III-a.
„Doamna învăţătoare Cătălina Bleja i-a avut pe micuţi din clasa I, a fost ca o a doua mamă pentru ei. Nu avem nimic personal cu doamna Anghel, dar nu vrem să vină dânsa şi nici un alt cadru didactic în afara doamnei Bleja", spune unul dintre părinţii semnatari, Cristian Ciocîru. Astfel, conducerea şcolii a înaintat o adresă inspectoratului şcolar, cerând