Nevoie de exercitiu
Poate suna ciudat, dar iti poti supune creierul chiar si la exercitii... fizice! Da. Orice sport bazat pe sincronizare, precum inotul, iti poate modela mintea spre o inteligenta mai buna. Momentul in care creierul tau comanda corpului doua actiuni diferite, in acelasi timp, solicitarea intelectului creste chiar si la 100%. Gimnastica este si ea o alternativa buna, daca alegi exercitiile complexe. Prin aceasta metoda poti spune ca impusti doi iepuri dintr-un foc: vei avea un corp sanatos si tonifiat, dar si mintea antrenata. Dezvoltarea creierului se face doar prin efortul gandirii, memorarii si, deci, poti opta pentru jocuri ale mintii, precum sahul, rebusul, integramele etc.
Metoda asocierii
Conform psihologilor, memoria poate fi stimulata foarte eficient prin metoda asocierii. "Multe persoane ne spun ca nu au avut niciodata o memorie de elefant, asadar considera ca degeaba ar incerca acum sa-si aminteasca o poezie de 10 strofe, cand ei abia mai stiu ce au mancat ieri la pranz. Dar nu e asa! Orice om isi poate imbunatati capacitatea de retinere prin metoda asocierii. De exemplu, ascunzi o cheie sub un pres, dar ti-e frica de faptul ca vei uita ca ai pus-o acolo. Pentru a-ti stoca informatia in minte, asociaza locul cheii cu usa sau cu un alt obiect familiar", spune psihoterapeutul Jill Brick in revista de cercetare, "World".
Emotia
Prin emotie se activeaza ambele jumatati ale creierului nostru. Ceea ce e logic, avand in vedere ca ne putem aminti o viata intreaga un moment frumos ori dureros, pe cand uneori avem probleme in a ne aduce aminte ziua de nastere a mamei. Prin asta se explica puterea de stocare a creierului. Daca vrei sa retii mai usor, pune putin suflet in ceea ce faci. Daca citesti o carte, transpune-te in rolul personajelor.
Nu prea-i place mate