PD-L a ales in aceste momente sa se identifice cu destinul Romaniei. Daca scoate tara din criza, Partidul Democrat Liberal se salveaza, devine un adevarat eliberator. Daca, dimpotriva, afunda si mai rau economia in negura istoriei, se va indrepta in mod sigur, singur, catre disparitia de pe scena politica. Parerea democrat liberalilor este ca vor iesi invingatori. Deci, vom invinge criza.
Nu stim cum o vor face, din moment ce totul se duce in jos si din mai rau in mai rau. Asa cum nu stiu cu cat, de cand si cum vor creste salariile taiate cu cel putin 25%. In ciuda faptului ca legea in baza careia au facut taierile expira pe 31 decembrie, iar in mod normal de la 1 ianuarie 2011 toti bugetarii vor avea salariile dinainte de taieri.
Pana sa afle cu cat si cate salarii isi vor reveni de anul viitor, PD-L ar trebui sa se gandeasca din timp cum sa faca pentru ca taierile, aceleasi reduceri bugetare, sa continue si dupa 1 ianuarie 2011. In baza carei legi? Cum va fi ea adoptata? Pe ce ratiuni si in baza carui articol din Constitutie? Va fi invocat din nou celebrul articol 53?
Daca da, vom afla ca in locul revenirii vom avea parte, in continuare, de restrangerea exericitiului unor drepturi sau al unor libertati in numele izbavirii din colapsul economic, probabil pentru o perioada mai mare de jumatate de an. Cum nimeni din PD-L nu pare a se gandi la aceasta problema, ci doar la cum vor castiga ei alegerile din 2012, este posibil sa fim martorii unui un alt compromis si mai ingrozitor decat prezentul.
In ciuda avertismentelor specialistilor din finante, in ciuda tuturor semnalelor pe care guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, le promoveaza in legatura cu faptul ca economia nu isi va reveni probabil nici la anul, iar nivelul de trai sigur nu se va imbunatati in 2011, intreg Partidul Democrat Liberal nu face decat sa anun