Dosarul fostului adjunct al IPJ Alba, Constantin Milu Todea şi al finului său, subofiţerul Dănuţ Gheorghe Pleşa a înregistrat, marţi, ultimul termen de judecată, la Curtea de Apel Alba Iulia.
Cei doi şi-au prezentat declaraţiile finale în faţa instanţei şi au încercat să convingă judecătorii că nu sunt vinovaţi de infracţiunea de favorizare şi complicitate la favorizare a infractorului, de care au fost acuzaţi. Cei doi învinuiţi au negat faptul că ar fi favorizat persoanele care au comis infracţiunea de corupţie, dar şi orice legătură de natură ilegală cu inculpatul Septimiu Buda. “Să se reţină că am 25 de ani în Poliţie şi nu m-aş fi gândit niciodată că se poate inventa asa ceva”, a declarat, în faţa instanţei, fostul adjunct IPJ Alba, Constantin Todea. În completarea acestuia, Dănuţ Pleşa a susţinut că nu se consideră vinovat de nimic. În faţa judecătorilor Curţii de Apel Alba Iulia au fost prezentaţi ca martori ai apărării comisarul IPJ Mircea Crişan, din partea învinuitului Todea şi Iulian Scrob, pentru Dănuţ Pleşa. În urma audierilor, judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au decis amânarea pronunţării, pentru data de 23 noiembrie.
Martorul Iulian Scrob a arătat în faţa judecătorilor că, în cursul anului 2009, l-a rugat pe învinuitul Dănuţ Pleşa să îl însoţească la domiciliul lui Septimiu Buda, pentru că avea nevoie de ajutor în legatură cu o maşină. Iulian Scrob a negat ca între Pleşa şi Buda ar fi existat vreo discuţie de natură compromiţătoare. Avocaţii apărării au declarat că în rechizitoriul întocmit de procurori nu există dovezi concludente care să îi incrimineze pe ce doi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Alba: “Există anumite inadvertenţe în rechizitoriul procurorilor. Să se reţină că probele nu sunt concludente, iar, din apelurile telefonice prezentate în rechizitoriu, nu reiese că Todea Constantin ar fi avut o relaţie de natură infra